Vår historie

Litt historie om Centralkirkens menighet:

Metodistkirken ble etablert i Bergen i 1879. Menigheten leiet først et hus for sin møteaktivitet. I 1882 bygget menigheten sin kirke i Skottegaten og het 1.metodistmenighet.

I 1890 ble menigheten delt og cirka 90 medlemmer stiftet 2.metodistmenighet. I fem år leiet menigheten et rom i en 1.etasje i Domkirkegaten 2 til sin møtevirksomhet. I 1895 kjøpte denne menigheten Ladegårdsgaten 8 og bygningen fikk navnet John Wesleys kapell. Dette var menigheten tilholdssted frem til 1916. Da fikk menigheten tomt på dagens tilholdssted; Vetrlidsalmenningen. Kirken stod klar til åpning, 17.mars i 1918. 1200 menesker var tilstede ved åpningen! Centralkirken ble menighetens nye navn. Menigheten har i dag circa 300 bekjennende medlemmer og 850 døpte medlemmer.

Sammen med Metodistkirken i Fyllingsdalen utgjør Centralkirken de to metodistmenighetene i Bergen. 10.mars 2013 ble Metodistkirken på Sotra plantet på Ågotnes, ut fra Centralkirkens menighet. Den nye menigheten utgjør ett pastorat sammen med Centralkirken.

Du er alltid hjertelig velkommen til Centralkirken! Vi er en generasjonsmenighet og samles hver søndag til gudstjeneste kl.11.00 -  liten og stor..