Innsamlingsaksjon til Ukraina

Vi samler inn klær, barneutstyr, lege- og tannlegeutstyr, hygieneartikler, sykler, leker og diverse annet til de fattige i Ukraina. Det er stor nød der nå på grunn av krigen. I september sender vi en buss ned med alt vi har samlet inn. Det er 10 ledige plasser på bussen dersom noen har lyst til å være med på en 14-17 dagers tur til Ukraina sammen med hjelpesendingen.

INVITASJON TIL HJELPESENDING!

Truls Fotland har kjørt noen turer med humanitær hjelpesending til byen Malyn i Ukraina for Hjertelag Ukraina. Det er en kristen hjelpeorganisasjon stiftet av Pinsemenigheten i Skudeneshavn. Vi må samle inn og lagre sekker med klær, sko, sykler, barnevogner, stellebord, leker, tannkrem, såpe, bleier, babysalver, tannlege- og legeutstyr m.m. til vi har en fullastet buss. Det er en «voksen» buss vi skal kjøre til Ukraina med. Den har plass til ca. 425 sekker, to sjåfører, ti passasjerer, privat bagasje pluss litt til, så dersom du har lyst til å bli med på turen så har du mulighet til det.

Menneskene i Ukraina trenger alt. Jobber du på sykehus, institusjoner eller tannlegekontor, eller du kjenner noen som gjør det så spre denne informasjonen videre til dem.

Fra slutten av mars tar vi imot sekker med klær, sko og tekstiler i et rom i kjelleren i kirken. Samtidig får vi også tilgang til en garasje der alt dere har samlet av store ting og utstyr som kan tåle litt fukt skal leveres. Vi har ikke kapasitet til å lagre store ting som sykler, barnevogner og større gjenstander i kirken, så dette må til garasjen. Adressen fås kun ved forespørsel.

NB! Det koster å kjøre en stor buss tur/retur Ukraina. Dersom de som leverer sekker o.l. betaler kr. 100,- pr. sekk, er det de pengene som skal dekke bussutgiftene som, diesel, danskebåten, toll, og andre utgifter.

Du kan også støtte turen økonomisk. Send ditt bidrag til kontonummer: 3361.18.47438 Hjertelag Ukraina.

ØNSKER DU Å LEVERE NOE? HAR DU SPØRSMÅL?

Kontakt: Truls Fotland Telefon: 55 16 77 22   Mobil: 992 48 616  Mail: 1945opus@live.no

TAKK FOR DIN HJELP OG STØTTE!

REISEN TIL UKRAINA:

Endelig kan vi presentere en fastsatt dato for avreise til Ukraina og et program for turen. Priser og program følger nederst. Passasjerer betaler kun for sitt eget hotell/lugar og mat underveis. Selve busstransporten dekkes inn gjennom hjelpesendingen.Når det gjelder hva som er inkludert i prisen vil vi bemerke at mat om bord på fergen ikke er inkludert grunnet erfaringen viser at noen ønsker å spise på kafeene ombord, andre vil på buffeen i «capteins lounge». På selve bussreisen vil det bli stopp underveis hvor en kan kjøpe mat, drikke og selvsagt toalettstopp. Lurt å ha litt mat og drikke med inn i bussen. Ellers er frokost og middag på de respektive hotellene vi besøker inkludert. I Ukraina er alle måltider inkludert.

I tillegg til å delta på en hjelpesending med alt det innebærer, har vi også muligheten for å tilby en ekskursjon til minnesmerket etter Chernobyl katastrofen, byen Pripyat. Denne ekskursjonen er et frivillig tillegg og vil koste ca. kr. 1.000,- i tillegg til prisen. Dette må innbetales på forhånd på grunn av søknadsprosessen om tillatelser fra myndighetene.

Inkludert i prisen: Innvendig dobbel lugar, dobbeltrom på alle hotell. Tillegg for enerom/lugar ca. kr. 1.500,-.                                                                                                   Billetter til saltgruver, samt felles guide i Auschwitz m.m. kommer i tillegg.

Ved grensepassering inn/ut av Ukraina, må det påregnes en del timers venting. Ta med en bok, kryssord, strikketøy el.

DAG: STED: PRIS: MAT INKLUDERT MERKNADER:

Fredag  Dag 1 Ferge Kr. 750,- Nei Avreise med Fjord Line kl. 10:00

Lørdag Dag 2 Torzym Kr. 325,- Middag + frokost Kjøring fra Danmark til Polen

Søndag  Dag 3 Krakow Kr. 475,- Middag Saltgruver

Mandag Dag 4 Krakow Kr. 475,- Frokost Auschwitz

Tirsdag Dag 5 Yagodyn Kr. 320,- Middag + frokost Grense - fortolling

Onsdag Dag 6 Malyn Kr. 475,- Alle måltider Ankomst – praktiske gjøremål

Torsdag Dag 7 Malyn Kr. 475,- Alle måltider Lossing av buss/henger - toll

Fredag Dag 8 Malyn Kr. 475,- Alle måltider Besøke barnehjem og sykehus

Lørdag Dag 9 Malyn Kr. 475,- Alle måltider Besøke gamlehjem og private trengende

Søndag Dag 10 Malyn Kr. 475,- Alle måltider Chernobyl – full dag

Mandag Dag 11 Malyn Kr. 475,- Alle måltider Privat besøk – fritid - markedet

Tirsdag Dag 12 Malyn Kr. 475,- Alle måltider Besøke en menighet

Onsdag Dag 13 Radom Kr. 450,- Middag + frokost Tidlig avreise mot grensen

Torsdag Dag 14 Torzym Kr. 325,- Middag + frokost Besøk på cezarpoland

Fredag Dag 15 Hotel Heidehof Kr. 750,- Middag + frokost Handling på Citti

Lørdag Dag 16 Ferge  Kr. 750,- Nei Kjøring til Hirtshals - fergen

Søndag Dag 17 Ankomst hjemme

Total pris: Kr. 7.945,-

AVREISE FRA BERGEN FREDAG 16. SEPTEMBER

ANKOMST TIL BERGEN SØNDAG 1. OKTOBER

NB! DAGENE VI BESØKER HVA I MALYN KAN BLI ENDRET!

PÅMELDING!

Det er viktig med tidlig påmelding for å kunne reservere plasser til både Chernobyl og på ferger. Første påmeldingsfrist settes derfor til:

15. Mars!

Det vil muligens kunne påmeldes også etter dette – men det er begrenset med palsser, både i bussen og på hotellene i Malyn. I tillegg til de to sjåførene som skal kjøre oss er det allerede påmeldt to stykker. Vi har da fortsatt 10 plasser ledig.

Dersom du ønsker å delta, ta kontakt snarest og senest 15. mars med:

Truls Fotland  Mailadresse: 1945opus@live.no